In Ineu , “la mine acasa”

Ce tot cauti la Ineu ?!

Fac ce fac si dau de aceasta intrebare … Da , fac 600 km , pe varianta cu Drobeta Turnu Severin , ca daca Doamne fereste si pazeste o luam pe la Brad , iar se jura tata ca nu mai vine . Si va spun eu ca mai vine , ca o fata are si , daca fata vrea muzica , mergem la muzica . Ei bine , povesteaIMG_1419.jpg este destul de lunga si isi are inceputurile inca din primele mele luni de viata . Inca de cand eram mica , am auzit pe la toate mesele in familie muzica banateana . Tatal meu fusese cu multi ani in urma la Timisoara si a intrat impreuna cu niste prieteni intr-un restaurant . Cu toate ca acolo era o nunta , au fost primiti ca si cum totul ar fi ok , ba chiar invitati la masa. Da , “asa-s banatenii”. La ei , toata lumea e binevenita si foarte bine primita , dar despre asta vorbim mai incolo . De atunci , tata nu a mai ascultat altceva in afara de muzica banateana . Am auzit ca atat el , cat si prietenii lui “nu si-au mai revenit” dupa seara aceea . :))… Si fii-sa , ca tot ii seamana , trebuia sa aiba si ea “patima” asta . Nu as vrea sa ma invart in jurul cozii , asa ca sa trecem la subiect . Da , ascult muzica banateana . Da , pentru asta mergem la Ineu . Dar , ceea ce as vrea sa punctez este ospitalitalitatea extraordinara a celor de acolo . Sa vezi 300-400 de oameni la un restaurant , care se intalnesc in formatia asta doar la o seara banateana , veniti ba din Ineu , ba din Arad si orasele din vecinatate , ca formeaza o unitate , ca se comporta ca si cum ar fi o familie , asta mi se pare un lucru extraordinar . Si am vazut acest lucru doar acolo . Oamenii acestia nu numai ca au un suflet mare , dar sunt si extrem de sociabili . Nu conteaza cu cine stai la masa , sigur vei avea despre ce sa vorbesti . Normal ca atunci cand am fost prima data , tata si-a facut niste prieteni si acum sunt tinuta la curent cu toate evenimentele , “din Lugoj , pan’ la Resita”. Atata bunatate si sinceritate mi-a fost rar dat sa vad .

Aaa , si era sa uit . Moara . Moara cu noroc . ( De mi-ar pica „Moara cu noroc” la BAC … ) “. Dupa prima zi petrecuta acolo , am zis ca las toate concediile de-o parte si merg acolo . Ce munte ? Ce mare ? La “Moara” am dormit cel mai bine , pentru ca , asa cum zice tata , “se aude apa de la moara” . Mancarea e foarte buna si foarte frumos prezentata , as spune ca aspectul este net superior unor restaurante cu prestanta din Bucuresti . Ceea ce mi-a atras atentia intr-un  mod extrem de placut este meniul . Preparatele au denumiri inspirate din cartea lui nea’ Slavici si , daca te prinde perioada de pregatire pentru BAC la Moara , poti sa inveti in timp ce studiezi meniul .

IMG_0732.jpg
Da , voi mai merge . Pana acum am avut ocazia sa ajung la trei seri banatene ( prima a fost prin 2007 , cred , si pe atunci eram la fel de incantata )  . Si aici intru putin in zona cunoscatorilor , spunand ca am vazut-o pe Andreea Voica ( minunata !!! ) , Simona Nicolae , Adriana Stefan , dar si pe Florin Pistrila ( am si acum in minte imaginea lui de acum multi ani , de cand cumparam DVD-uri Audiotim de la Iulius Mall din Timisoara … ce vremuri …) si pe Lucian Dragan , care a deschis seara cu melodia preferata a tatalui meu , una dintre ele . Si formatia Vest Music din Arad . Nu ca ma dau mare , dar am auzit ceva muzica “la viata mea”. Dom’le , ca baietii astia nu canta nimeni , da’ nimeni . Macar de curiozitate , cautati pe YouTube . Canta toate genurile , sa nu se sperie “domnii de oras” , ca nu va oblig la banateana!

IMG_0727.jpg

Multe ar mai fi de zis , dar chiar mi-am dorit sa punctez esentialul . Urmatorul drum la Ineu , va veni cu un nou articol , poate atunci o sa vorbesc mai in detaliu . Lume multa , dar si oameni multi . Sunt mandra ca am avut ocazia sa cunosc astfel de persoane , pentru ca chiar ma inspira sa devin un om mai bun ! Sa traim frumos , zic !

„Banateanu’ atunci traieste , cand muzica-l veseleste… “

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. John spune:

    Te rog eu frumos, nu mai pune spatii inainte de semnele de punctuatie. Arata foarte foarte urat.

    Apreciază

    1. laurachivu spune:

      Am inteles … Mie mi se pare ca arata mai aerisit , dar am sa tin cont de sfatul tau! Multumesc!

      Apreciază

  2. „Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand”… citesc articolul acesta sunt mai mult decat fericita si imi dau lacrimile. Sincer, recunosc ca ma intrebam mereu cum de veniti de la Bucuresti la petrecerile noastre dar ma gandeam ca totusi nu doar Moara e motivul. Ne bucuram mult ca avem acest efect, ca umplem inimile clientilor de bucurie (impreuna cu muzica evident, fara de care nu s-ar putea vorbi de asemenea seri ) . Noi va asteptam cu drag de cate ori veti avea posibilitatea sa ajungeti pe la noi si speram din tot sufletul sa va depasim asteptarile. Apropo de muzica banateana, in 11 Martie la Moara este invitata Mirela Petrean. Daca tot tine tata la tine asa de mult, cadou de 8 martie ar putea sa fie un drum de Ineu. De restul ne ocupam noi 😉 Asteptam raspuns invitatiei !

    Apreciază

    1. laurachivu spune:

      Incerc sa-mi gasesc cuvintele … Mi se confirma pentru a nu stiu cata oara ca sunteti niste oameni minunati ! Va multumesc de 1000 de ori pentru atentia acordata , pentru primire , pentru tot ! Data de 11 martie a fost luata in discutie inca de zilele trecute ! Acceptam invitatia si confirmam prezenta ! Va multumim ! Vom reveni cu un telefon pentru rezervare , chiar vrem sa auzim din nou „apa de la moara” … Cat despre Mirela Petrean … nu stiu sa va spun de cati ani o ascult , dar de un lucru sunt sigura … „BANATU-I FRUNCEA” ❤️

      Apreciază

  3. Cristi spune:

    Bravo Laura ! Am avut onoarea sa vii in hora noastra cand a fost Andreea Voica ! M a mirat faptul ca o domnisoara asa simpatica bine pur si simplu sa ma is de mana sa dansam !

    Apreciază

    1. laurachivu spune:

      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase 😍 ! Ma bucur ca am avut ocazia sa interactionam 😊!

      Apreciază

  4. adrian spune:

    Eu am descoperit Moara cu Noroc, datorită superbei Andreea Voica . Locul a fost superb, meniul te plimba in diferite gustari gastronomice, oamenii sunt deosebiți. Abia aștept sa revin cu mare drag !

    Apreciază

    1. laurachivu spune:

      Un loc de milioane ! Oameni de milioane ! 😊 Multumesc pentru atentie ! 😊

      Apreciază

  5. morodac spune:

    Un loc deosebit cu oameni minunați. O spun nu doar prin prisma faptului ca am avut onoarea sa ma aflu printre ei o vreme ci și din tot ceea ce am auzit despre ei și cunosc despre unii din ei. Eu ii felicit personal pentru minunea ce o păstrează acolo și va indemn cu tot dragul să le treceți pragul cu maximă încredere ori de cate ori aveți ocazia.

    Apreciat de 1 persoană

    1. laurachivu spune:

      Familia mea revine cu mare drag la Moara. Cu totii ne regasim acolo si, sincer, imediat ce plec din spatiul morii, ma ia dorul… Un loc special si drag sufletului meu… Multumesc pentru timpul acordat! 😊

      Apreciază

Lasă un comentariu